Thumbnail Image 1

ART DOCUMENTAIRE FESTIVALS

Over de gehele wereld vinden belangrijke ‘art documentaire festivals’ plaats. Om de internationale bekendheid van de kunstenaar Poen de Wijs (en in een later stadium zijn vrouw en kunstenaar Marion van Nieuwpoort) te verbeteren, is het deelnemen aan voorname filmfestivals van groot belang.

DE NIEUWE DOCUMENTAIRE OVER POEN DE WIJS

Sinds kort is de nieuwe documentaire ‘Meekijken over de schouder van een Meesterschilder’ gereed. De documentaire is thans in twee talen beschikbaar: Nederlands en internationaal Engels. Dankzij steun van Peter-Louis Vrijdag van het Nederlands Steendrukmuseum uit Valkenswaard werd het mogelijk de Engelse versie te realiseren.

 

Thumbnail Image 1

DE PRODUCENT

Producent, maker en financier van deze documentaire is John M. Vijlbrief (63) die ruim een half jaar heeft gewerkt aan het script en de montage van deze 50 minuten durende documentaire die het leven en artistieke werk van Poen de Wijs in beeld brengt. Hij deed dit aan de hand van videobeelden die hij in de periode 2009-2014 op diverse locaties heeft gemaakt. Zodat een duidelijk beeld van de door Poen de Wijs gebruikte technieken wordt gegeven. En een indringend beeld van zijn leven.

MET HULP VAN EN DANK AAN...

John werd terzijde gestaan en geadviseerd door programmamaker Harm Jan Snijder, videoclipmaker Ralph Schoonenboom en de goede vriendin van Marion van Nieuwpoort, Loukie Levert. Met adviezen van Prof. Dr. Ruud Lapré en kunstkenner Lucas van Hasselt.

 

Thumbnail Image 1

BEKIJK NU DE NIEUWE FILM

De nieuwe documentaire van John Vijlbrief 'Meekijken over de schouder van een Meesterschilder' over het leven en werk van Poen de Wijs is nu op deze website te zien. Klik op deze filmlink.

 Bekijk de promovideoclip van de documentaire.

Thumbnail Image 1
Thumbnail Image 1

 

Thumbnail Image 1