Thumbnail Image 1

DE IBOOKSERIE

Poen de Wijs wilde zijn kunstschildertechnieken met de wereld delen. Hij had geen geheimen en deed nergens geheimzinnig over. Dat was al duidelijk toen hij in zijn huis aan de Adelheidstraat in Den Haag, onder de verdieping van zijn atelier, schilderlessen gaf. Die lessen werden goed bezocht. Poen de Wijs zocht daarnaast een andere manier om zijn techniek en kunst in boekvorm vast leggen. Toen hij zag wat met een interactief iBook van Apple mogelijk is, koos hij vol overgave voor deze manier van interactieve training.

 

Thumbnail Image 1

DE iBOOKTECHNIEK

Een iBook is digitaal en interactief. Het is dus geen fysiek boek. Een opvallend en groot verschil met een fysiek boek is, naast interactiviteit, het gebruik van videoclips. In de iBookserie van Poen de Wijs legt hij zelf de verschillende technieken stap voor stap uit. Een ander, groot voordeel is het gebruik van series met afbeeldingen in de vorm van interactieve galerieën. Een iBook koop je voor slechts een paar euro in Apple's iBooks Store. Het iBook open je op een iPad. Helaas is het nog niet mogelijk om dit op een iPhone te openen c.q. te lezen. Maar wel op een iMac.

 

Thumbnail Image 1

EN ONDER WINDOWS?

Helaas zijn de iBooks nog niet beschikbaar onder Windows/Android. Het is niet uitwisselbaar. De iBooks moeten voor gebruik onder Windows/Android opnieuw worden opgezet. Dat is het probleem niet. Wel dat voor het op een interactieve manier consumeren van de audiovisuele en tekstuele informatie gebruik gemaakt moet worden van een speciaal hiervoor te downloaden Adobe Viewer. Zodat in de vormgeving het gebruik van videoclips zonder problemen mogelijk wordt. We zijn hiermee bezig en verwachten nog dit jaar alle iBooks van Poen de Wijs en Marion van Nieuwpoort onder Windows/Android aan te bieden.

 

Thumbnail Image 1
Thumbnail Image 1
Thumbnail Image 1
Thumbnail Image 1

DE iBOOKS VINDEN

Het is heel eenvoudig om de zestien iBooktitels in Apple's iBooks Store te vinden en te downloaden. U gaat naar de iBooks Store en kiest 'kunst' en daarna zoekt u op de naam van de schilder van het realisme 'Poen de Wijs'.

 

Thumbnail Image 1

iBOOK PROMOCLIPS

Er is ook een eenvoudiger manier om de iBookcollectie in te zien. En wel via onze webshop (zodat u de gewenste titel meteen kunt downloaden) en/of via Wordpress iBooks waar u de verschillende promoclips van de iBooks kunt bekijken.

 

Thumbnail Image 1