Thumbnail Image 1

POEN DE WIJS LEZING

In 2009 komt John Vijlbrief in aanraking met het werk van kunstschilder Poen de Wijs wanneer hij in een Haagse galerie voor het eerst enkele van zijn schilderijen ziet. Zoals het doek 'In Vogelvlucht'. Hij raakt onder de indruk van zijn werk en wilde een (video) documentaire over deze '(fijn)schilder van het realisme' maken. Poen blijkt vlakbij in zijn woonwijk in het Haagse Bezuidenhout te wonen. Zo begint een goede vriendschap die tot zijn dood in 2014 zou voortduren.

HET ARTISTIEKE LEVENSVERHAAL

Wie was Poen de Wijs? Wat hield hem bezig en wie bewonderde hij? In het artistieke levensverhaal van Poen domineert één motief: schoonheid. Kunstrecensenten en interviewers onderhielden hem daarover tot vervelens toe. Deze Nederlandse kunstschilder van het realisme heeft in zijn discipline, de fijnschilderkunst, de lat hoog gelegd. Steeds een stapje verdere groei: dat was zijn aanpak. De creativiteit en kwaliteit van zijn werk bezorgde hem buiten alle stromingen en kunsttrends om een publiek van trouwe liefhebbers, verzamelaars en opdrachtgevers. De interesse in zijn gevarieerde werk blijft groeien.

EEN MONDIALE MARKT?

Nu besloten is om ook art-reproducties (giclées) van zijn werk op de markt te brengen, hopen wij een mondiale markt te ontsluiten en, wat nog belangrijker is, Poen de Wijs ver buiten de Nederlandse grenzen veel beter bekend te maken.

 

Thumbnail Image 1

OVER DEZE LEZING

In de lezing vertelt John Vijlbrief over zijn samenwerking met deze Meesterschilder van het realisme. En ondersteunt zijn woorden met filmfragmenten. Zo brengt hij Poen tot leven en toont hoe het prachtige werk tot stand kwam. In de vijf jaar dat John de schilder volgde, heeft hij de nodige artisiteke werkzaamheden op beeld vastgelegd. Zo ziet u werkstukken vanuit het niets ontstaan en wordt het duidelijk hoe een kunstwerk tot stand kwam!

TWEE STIJLEN OP EEN DOEK

In een lezing over Poen de Wijs moet John vanzelfsprekend ook Poen's vrouw Marion van Nieuwpoort 'voorbij laten komen'. Poen is meer dan 35 jaar met haar getrouwd geweest. Zij schilderde ook maar in een totaal andere schilderstijl. Soms schilderde ze samen met Poen op één doek. Voor een goed begrip: twee verschillende stijlen op één doek! Het resultaat is zeer opvallend.

 

Thumbnail Image 1

BOEK DE LEZING

Graag verzorgt John Vijlbrief deze lezing over de (fijn)schilder Poen de Wijs bij bedrijven en (kunst)organisaties. Overdags of in de avonduren? Een beknopte of een wat uitvoeriger lezing? Met of zonder vertoning van de nieuwe, 50 minuten durende documentaire 'Meekijken over de schouder van een Meesterschilder'? De documentaire is in twee taalversies beschikbaar. Naast Nederlands, het internationaal Engels. Vanzelfsprekend gaat John ook in op de samenstelling van de interactieve, digitale boeken, iBooks, die hij met Poen samenstelden.

LEZING 1, KOSTEN € 2.500 exclusief 21% BTW

LEZING 1 MET DOCUMENTAIRE 2,5 uur (met pauze). Dit is de uitvoerige opzet van de lezing waarin ook de vertoning van de 50 minuten durende documentaire is opgenomen. Tevens wordt stilgestaan bij de meest interessante iBooks uit de serie 'Inside the Studio of Poen de Wijs'. Voor deze iBooks produceerde John Vijlbrief videoclips waarvan hij de mooiste toont.

LEZING 2, KOSTEN € 1.650 exclusief 21% BTW

LEZING 2 1,5 uur. Dit is de beknopte opzet van de lezing zonder de vertoning van de 50 minuten durende documentaire over het leven en werk van Poen de Wijs. Maar met de nodige fragmenten uit de documentaire.

USB-STICK MET DOCUMENTAIRE

Zowel bij lezing 1 als 2 kan (tegen meerprijs) de documentaire in de gewenste taal(en) op USB-stick worden meegegeven.

CONTACTGEGEVENS VOOR HET BOEKEN VAN EEN LEZING

Neem voor het boeken van een lezing contact op met John Vijlbrief, Mobiel 0653 93 7001 of stuur een e-mail waarna John contact met u opneemt.